Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Förbättrad vård i hybridsalen

Hybridsal

I en strävan mot förbättrad och mer patientcentrerad vård har traditionella disciplinära och organisatoriska gränser börjat utmanas. Denna utveckling är delvis pådriven av ny teknik som suddar ut gränserna mellan bilddiagnostik och kirurgiska ingrepp. Ett exempel på denna utveckling är framväxten av hybrid(operations)salar som kombinerar drag av både bildstyrda minimalinvasiva kirurgiska ingrepp med mer traditionell öppen kirurgi.

Projektet syftar till att utveckla effektiva och säkra rutiner för behandling—med särskild tonvikt på interprofessionell kommunikation och utnyttjande av medicinsk bildteknik i hybridsalen. Studien kommer leda till ökad kunskap om hur bildinformation ska utvärderas genom att skapa kriterier för informationskvalitet vid bildstyrda behandlingar. Detta kommer att förbättra förmågan att optimera användningen av medicinsk avbildning när nya medicinska behandlingar och nya avbildningstekniker introduceras. Dessutom kommer projektet att undersöka hur patientsäkerhetsfrågor kan ingå i utvecklingen av behandlingsmetoder—en förutsättning för en optimerad och säker användning av medicinsk avbildning i hybridsalar.

 

Mer om projektet

För mer information kontakta:

Jonas Ivarsson, projektledare, E-post

Projektmedlemmar:
Hans Rystedt
Charlotta Lundh
Anja Almén
Magnus Båth
Mårten Falkenberg

Sidansvarig: Elin Johansson|Sidan uppdaterades: 2016-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?