Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kunskapsprocesser i designforskning

Projektet behandlar kunskapsutveckling inom expertgrupper och utförs genom samarbete mellan deltagare från Institutionen för Pedagogik, Kommunikation och Lärande vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten och forskning och design nätverket Servo Stockholm Los Angeles.

Servo utvecklar arkitektoniska miljöer som integrerar syntetiska ekologier med skiftande materialtillstånd och elektroniska informationsinfrastrukturer. I mycket av deras arbete finns en grundläggande tillit till produktion av artefakter (t.ex. fysiska prototyper) som en metod för kritisk reflektion och innovation. På senare tid har servo arbetat med utvecklingen av dessa experimentella prototyper i samband med mer konventionella arkitektoniska satsningar. En sådan undersökning syftar till att ompröva typologin för "gröna tak" med avseende på design och biologisk mångfald. Detta görs genom att utforska utvecklingen av syntetiska arkitektoniska system som informeras av tillkomsten, funktionen eller strukturen hos biologiskt framställda ämnen och biologiska mekanismer och processer. Forskningen behandlar mer omfattande urbana ekologier, och, som en konsekvens, blir tekniker för att sammankoppla morfologisk och materiell prestanda applicerade på olika skalor.

Projektet som koordineras från utbildningsvetenskap är organiserat som en longitudinell studie. Där följs och dokumenteras servos innovation och forskningsprojekt i syfte att bättre förstå förutsättningarna för kunskapsutveckling.

Mer om projektet

För mer information kontakta: Jonas Ivarsson, e-mail

Samarbetspartners

Ulrika Karlsson
The School of Architecture and the Built Environment, the Royal Institute of Technology (KTH)

Marcelyn Gow
Southern California Institute of Architecture, Los Angeles

Christian Greiffenhagen
University of Nottingham, UK

Keith Murphy
University of California, Irvine

Sidansvarig: Elin Johansson|Sidan uppdaterades: 2014-06-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?