Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny avhandling undersöker kontaktytan mellan instruktion och praktik, natur och kultur, samt vetenskap och ritual

Nyhet: 2019-03-15

Andréa Wiszmeg som är ansluten till LETStudio 2, följer i sin sammanläggningsavhandling i etnologi från Lunds Universitet, en nationell gren av ett transplantationsförsök med fetala celler genom framgångar såväl som utmaningar i att framställa en effektiv, transplantabel cellsuspension.

Cellsuspensionens kapacitet att kunna producera kunskap såväl som känslor, samt logistiska och etiska förhandlingar undersöks och kontextualiseras. De här produkterna faller utanför det specifika transplantationsförsökets och biomedicinens forskningsramar och målsättning generellt, men interagerar ändå med och påverkar samhället i stort. Genom att undersöka kontaktytan mellan instruktion och praktik, natur och kultur, samt mellan vetenskap och ritual, bidrar den här avhandlingen till en bredare förståelse av samspelet mellan kulturella och materiella förutsättningar för kunskapsproduktion.

Avhandlingen har titeln "Cells in Culture, Cells in Suspense. Practices of Cultural Production in Foetal Cell Research" och finns tillgänglig via http://lup.lub.lu.se/record/6c4fa6b0-cb23-455b-ac1b-524084e8efa2

AV:

Sidansvarig: Elin Nordenström|Sidan uppdaterades: 2011-04-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?