Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Instruktören avgörande i sjökaptensutbildningens virtuella utbildningsmiljö

  [2018-01-16] Det är långt ifrån självklart hur blivande sjökapteners färdigheter utvecklas i utbildningens uppbyggda miljöer och hur den simulerade verkligheten där relaterar till arbetet ombord på ett fartyg. En ny avhandling från Göteborgs universitet understryker hur avgörande instruktörens funktion är.

 • Pris för utmärkt tvärvetenskaplig forskning tilldelas Roger Säljö

  [2017-08-21] Roger Säljö, professor i pedagogisk psykologi på institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande har tilldelats 2017 års pris för utmärkt tvärvetenskaplig forskning av Kungliga vetenskapssamhället i Uppsala.

 • Personcentrerad och standardiserad vård hänger ihop enligt ny avhandling

  [2017-06-16] Personcentrerad och standardiserad vård hänger ihop enligt ny avhandling

 • Nya appar för medborgarforskning tema på workshop i april

  [2017-04-24] Den 25-27 april hålls en internationell workshop om nya mobilverktyg för medborgarforskning på Göteborgs universitet. Intresserade av medborgarforskning bjuds in att delta, det finns några platser kvar. - Vi fokuserar på utveckling av mobila applikationer och plattformar, säger Dick Kasperowski, forskare inom vetenskapsteori och en av arrangörerna för dagarna.

 • Nya vägar till lärande med virtuella laboratorier och kalkylerade utsläpp

  [2017-01-26] Genom att använda digital teknologi i skolans miljöundervisning blir komplexa analyser och observationer åtkomliga på nya sätt. Samtidigt är de digitala redskapen långt ifrån självinstruerande. Samspelet med läraren är därför viktigt. Det visar en avhandling vid Göteborgs universitet.

 • Forskar om digital teknik för lärande både i och utanför skolan

  [2016-05-19] Utbildningsvetenskapliga fakulteten har antagit Thomas Hillman, verksam vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, som docent i pedagogik.

 • Letstudio/GPCC-avhandling vinner pris

  [2016-05-06] Ulrika Bengtsson, LETStudio 2, har vunnit pris för bästa avhandling vid Sahlgrenska akademin.

 • Europeiskt samarbete hjälper unga att lära om havet

  [2016-04-06] Nu samlas svenska pedagoger för att ringa in hinder och hitta lösningar för hur ungdomar kan lära mer om havet och förstå havets betydelse för människan.

 • Dåliga rotfyllningar kan bero på stress och ekonomi

  [2016-03-23] Bara hälften av alla rotfyllningar som görs i allmäntandvården uppnår god kvalitet. Orsaken till att tandläkare accepterar tekniskt dåliga rotfyllningar kan vara att de upplever rotfyllningar som svåra, förknippar dem med stress och frustration samt att en rotbehandling med god kvalitet ofta tar längre tid än vad tandvårdstaxan ersätter. Det visar en ny avhandling vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.

 • Vill öka ungdomars intresse för hav

  [2016-03-16] Kan ungdomars intresse för hav och miljö öka genom datorspel? Under sex veckor kommer ungdomar från CoderDojo, en global rörelse som lär barn och ungdomar att programmera, skapa spel med havet som temaområde. För att öka intresset för havet lanseras nu en speltävling för ungdomar mellan 7 och 17 år. I Sverige anordnas speltävlingen av Göteborgs universitet för att öka medvetenhet och engagemang kring havet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Elin Johansson|Sidan uppdaterades: 2011-04-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?