Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

LETStudio

Studio, arbetsrum för konstnär, studerkammare, lokal för inspelning, från ital. studio, "rum för studier, instruktion och experimenterande”, härstammar från det latinska studium, tidigt 1100-tal "iver, #strävan att tillägna sig kunskaper", ”förädlande av en specifik gren av vetande, vetenskap eller konst".

LETStudion är ett strategiskt initiativ för att främja tvärvetenskaplig forskning om lärande vid Göteborgs universitet. Det övergripande forskningstemat handlar om på vilka sätt kunskaper förnyas och förändras och hur expertis utmanas i ett teknikintensivt samhälle. Vi ägnar oss åt frågor om hur vetenskapligt och professionellt genererad kunskap görs tillgänglig för gemene man och vad detta implicerar i termer av deltagande, lärande och ansvarstagande i relationen mellan experter och lekmän. Genom konkreta fallstudier i våra Studior, studerar vi hur nya teknologier intervenerar i och förändrar kommunikativa mönster och relationer, samt hur kunskaper och erfarenheter utvecklas och förhandlas.

Kalender

Till kalendern

Radiologer

Studio 1

Kunskap i förändring: Instruktion, interaktion och materialitet

Kvinna med mobiltelefon

Studio 2

Den lärande medborgaren: Om deltagande och kommunikation mellan experter och lekmän i ett vetenskaps- och teknikintensivt samhälle

Virtuellt lab på datorskärm

Studio 3

Unga medborgare: Literacy och deltagande i nya mediaekologier

Annika Lantz-Andersson och Géraldine Fauville

Skolans virtuella laboratorium

LETStudio-medlemmar berättar om arbetet med virtuella laboratorium i skolan - se filmen!

Sidansvarig: Elin Johansson|Sidan uppdaterades: 2011-04-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?