Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

LETStudio

LETStudion är ett öppet tvärvetenskapligt forskningsnätverk vid Göteborgs universitet. LETstudion bildades 2010 som ett strategiskt iniativ för att främja tvärvetenskaplig forskning om lärande vid Göteborgs universitet, och har sedan sedan dess utgjort en virtuell organisation som fungerar som ett nav för att samordna och initiera sådan forskning.

Det övergripande forskningstemat handlar om på vilka sätt kunskaper förnyas och förändras och hur expertis utmanas i ett teknikintensivt samhälle. LETStudion ägnar sig åt frågor om hur vetenskapligt och professionellt genererad kunskap görs tillgänglig för gemene man och vad detta implicerar i termer av deltagande, lärande och ansvarstagande i relationen mellan experter och lekmän. Genom konkreta fallstudier undersöks hur nya teknologier intervenerar i och förändrar kommunikativa mönster och relationer, samt hur kunskaper och erfarenheter utvecklas och förhandlas.

Nyheter

  • Återkoppling på återkoppling centralt för studenters lärande

    [2019-11-13] Återkoppling, eller feedback, är ett centralt inslag i högre utbildning och betraktas som en nödvändig förutsättning för studenternas lärande och utveckling. En aktuell avhandling vid Göteborgs universitet visar hur avgörande instruktörens roll är för att återkopplingen ska fungera och för att rikta studenternas uppmärksamhet rätt.

  • 46 miljoner kronor till GU-forskare från Forte

    [2019-10-21] Drygt 43 miljoner tilldelas 14 olika projekt, postdok och juniorforskare vid Göteborgs universitet i Fortes årliga öppna utlysning. Forskningsrådet har dessutom fattat bidragsbeslut inom det nationella programmet för tillämpad välfärdsforskning, och här är det två GU-projekt som tillsammans får tre miljoner kronor.

  • Sociala medier-användningen äger rum både on- och offline

    [2019-10-21] Sociala medier har förändrat hur människor kommunicerar med varandra men användandet är varken statiskt eller knutet till en specifik plattform. Nya funktioner på plattformarna, förändrade livsvillkor och förmåga att vara både on- och offline samtidigt är några av de omständigheter som påverkar vårt användande. Det visar en ny avhandling vid Göteborgs universitet.

Radiologer

Studio 1

Kunskap i förändring: Instruktion, interaktion och materialitet

Kvinna med mobiltelefon

Studio 2

Den lärande medborgaren: Om deltagande och kommunikation mellan experter och lekmän i ett vetenskaps- och teknikintensivt samhälle

Virtuellt lab på datorskärm

Studio 3

Unga medborgare: Literacy och deltagande i nya mediaekologier

Annika Lantz-Andersson och Géraldine Fauville

Skolans virtuella laboratorium

LETStudio-medlemmar berättar om arbetet med virtuella laboratorium i skolan - se filmen!

Sidansvarig: Elin Nordenström|Sidan uppdaterades: 2019-08-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?