Aktörer och intentioner i utvecklingen av mobilt stöd för patienter med hypertoni

Patienter erbjuds idag allt oftare olika former av teknologiska stöd i sin interaktion med sjukvården. Teknologin bidrar till att forma olika relationer. Exempel på detta är att stöd i svensk offentlig sjukvård bidrar till att forma relationen mellan stat och medborgare men också mellan patient och den professionelle vårdgivaren. Projektet studerar det faktiska designarbetet av ett instrument för personer med hypertoni att värdera sina vardagliga erfarenheter av sina besvär (s. k. ePRO) och de aktörer och intentioner som formar den framtagna teknologin. Det empiriska materialet utgörs av fokusgruppsintervjuer, diskussioner på designmöten samt enskilda patientintervjuer.

Mer om pilotprojektet

För mer information kontakta:

Agneta Ranerup, Institutionen för tillämpad IT, Göteborgs universitet, E-post

Sidansvarig: Elin Johansson|Sidan uppdaterades: 2011-12-20