Letstudio/GPCC-avhandling vinner pris

Nyhet: 2016-05-06

Ulrika Bengtssons avhandling "Self-management in hypertension care" som försvarades i november förra året har vunnit pris för bästa avhandling vid Institutionen för vårdvetenskap och hälsa, Sahlgrenska akademin, 2015. Huvudhandledare var professor Karin Kjellgren. Bihandledare var docent Charles Taft och professor Åsa Mäkitalo.

Priset "Bästa avhandling vid Sahlgrenska akademin" har delats ut sedan år 2009 och finansieras genom en donation från Dr Arnt Vestbys Forskningsstiftelse. Årligen delas totalt sju priser ut avseende avhandlingar försvarade under det gångna året - dels bästa avhandling vid varje institution (30 tkr vardera), dels bästa avhandling vid Sahlgrenska akademin (80 tkr). Priserna kommer att delas ut vid en särskild ceremoni den 17 maj 2016 kl. 14.30.

AV:

Sidansvarig: Elin Johansson|Sidan uppdaterades: 2011-04-29